طبق آیین‌نامه تشکیل شورا و مدیریت نظارت‏، ارزیابی و تضمین کیفیت مؤسسه‌های آموزش عالی،‏ پژوهشی و فناوری ابلاغ شده از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ارکان نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت در دانشگاه‌ها شامل سه سطح شورای راهبردی، مدیریت و کارگروه‌های تخصصی نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت می‌شود. شورای راهبردی نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه به عنوان عالی‌ترین نهاد ارزیابی در دانشگاه تعریف شده است و دبیری آن طبق آیین‌نامه یاد شده بر عهده مدیریت برنامه، بودجه و نظارت راهبردی دانشگاه می‌باشد. کارگروه‌های تخصصی نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت نیز در هر یک از حوزه‌های ستادی دانشگاه تشکیل و متولی كنترل عملياتي در حوزه مربوطه می‌باشند. مدل‌های نظارت، ارزيابي و تضمين كيفيت مورد استفاده در کارگروه‌ها، توسط گروه نظارت راهبردی و سيستم اطلاعات مديريت طراحی و در شورای راهبردی نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه تصویب مي‌شود.