shn

نظام رتبه‌بندي شانگهاي يكي از معتبرترين نظام‌هاي رتبه‌بندي بين‌المللي است كه به صورت سالانه عملكرد علمي دانشگاه‌ها و مؤسسات تحقيقاتي سراسر جهان را به صورت كلي و موضوعي براساس شاخص‌هاي اختصاصي خود مورد ارزيابي و رتبه‌بندي قرار مي‌دهد. اين نظام در رتبه‌بندي موضوعي خود در سال 2023 ميلادي كه براساس اطلاعات عملكرد دانشگاه‌ها در سال‌هاي 2022-2018 انجام شده است، دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشي را در 55 رشته و در قالب 5 حوزه كلي شامل حوزه مهندسي (23 رشته)، حوزه علوم اجتماعي (14 رشته)، حوزه علوم پايه (8 رشته)، حوزه علوم پزشكي (6 رشته)، حوزه علوم زيستي (4 رشته) و براساس 5 شاخص مورد ارزيابي قرار داده است.

براساس نتايج اين نظام، دانشگاه فردوسي مشهد در 5 رشته ”مهندسي مكانيك“، ”مهندسي علم و فناوري“، ”مهندسي عمران“، ”علوم كشاورزي و ”آموزش موفق به كسب رتبه شده است. مقايسه نتايج اين دوره با نتايج سال گذشته اين نظام، نشان از آن دارد كه دانشگاهمان در رشته‌هاي ”مهندسي شيمي“ و ”علوم و مهندسي انرژي“ از ميان دانشگاه‌هاي برتر حذف و در رشته ”مهندسي مكانيك“ رتبه خود را حفظ كرده است.

مشاهده نتایج تفصیلی